HABERLRİMİZ

Anasayfa Haberlerimiz Koronavirüs Sonrası Turizm Hijyenlik ve Doğallıktan Yana

Koronavirüs Sonrası Turizm Hijyenlik ve Doğallıktan Yana

Pandemi sonrası tatil anlayışının değiştiği bu sezon İznik / Nicea için çok farklı olmayacak..

Tüm dünyanın içinde bulunduğu Corona (Covid-19) virüsü kabusu psikolojik sağlığımız ile birlikte ekonomimizi de derinden etkiledi. Elbette tüm sektörleri olumsuz etkilemesiyle birlikte en çok turizm sektörünü bir bıçak gibi kesip bir kenara attı. Çünkü turizm sektörü al-sat ürünü veya gıda ürünü gibi temel bir ihtiyaç olmadığı için; arttırılan ve kenara atılan bir takım birikintilerle sosyalleşme, dinlenme ve seyahat etme ihtiyacının doğmasıyla çalışır. Elbette seyahat etmek, keşfetmek, rahatlamak, yeni yerler görmek ve yeni insanlarla tanışmak insan doğasının olmazsa olmazlardan biridir. Ancak sağlığımız için maalesef koronavirüsü yüzünden eve kapandığımız bu zor dönemde anti-sosyaliz. Virüsün taşıyıcı olma özelliğiyle birlikte taşıyıcı olan kişiyi hasta yapmadan diğer bir kişiye bulaştırma riski bilim insanlarını bile şaşırtan akıl almaz bir olay..

Elbette inanıyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zor günler geçecek ve virüs öncesi hayatımıza uzun vadede geri döneceğiz.

Turizm sektörü gelişmekte olan ülkeler gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde de en kritik sektördür. Peki, 1 milyonun üzerinde ailenin geçim kaynağı olan turizm sektörü nasıl iyileşecek ve insanlar bir arada rahatlıkla risk olmadan nasıl seyahat edebilecek?

Maalesef, corona öncesi hayatlara ulaşmak 2020 sezonu için pek mümkün görünmüyor. Her şey yolunda giderse tüm turizmcilerin pandemi öncesi hedeflediği misafir portföyü ve ciroları 2021 sezonuna kaldı. Çünkü her ne kadar virüs geçti artık rahatlayabiliriz desek bile; olumsuz etkisi birkaç ay daha sürecektir.

Tabi ki özgür seyahat etmek ve sosyalleşmek en doğal hakkımız ve böylelikle çözüm arayışları içerisinde olacağız.

Peki virüs tam anlamıyla geçene kadar nasıl bir turizm bizi bekliyor ? 2020 sezonu ise hijyenin, doğallığın öne çıktığı ve az insanın bulunduğu yerel turistik bölgeler olacağı kesin…

Milyonlarca ciroları hedefleyen, iyi hizmet veren ve aldığı paraları sonuna kadar hak eden tesisler var. Özellikle 1000 – 2000 yatak kapasiteli tesislerin neredeyse oda sayısı kadar personel istihdam eden tesislerin 2020 sezonu için hayalleri bir başka bahara kaldı. Bu sene tam aksine daha az kalabalık olan küçük turistik ilçeler, kamp ve çadır, karavan, oda sayısı 20’yi aşmayan butik oteller tercih önceliği olacaktır. Doğallığı bozulmamış köylerin ve doğanın size sunduğu; patika yollarda yürüyüş (trekking), gece – gündüz eğlence oluşturabileceğiniz tekne turları, uzun ve kısa rotalar oluşturabileceğiniz şehir veya dağları bisiklete gezmek ve yüzmek gibi aktivitelerin evde kalma sürecinde en çok özlenenlerin olduğunu            düşünüyoruz.

Pandemi Sonrası Bulunduğumuz bölge İznik / Nicea doğal güzellikleriyle sizin için müthiş bir alternatif bölge... Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın pandemi sonrası kapasite sınırlaması ile birlikte hijyeninde belli bir kurallar çerçevesinde olacağı turizm tesislerine sunulacak ve bizlerde acenteler olarak tüm misafirlerimize bu kurallar çerçevesinde hizmet vereceğimiz 2020 sezonu İznik için çok da farklı olmayacak. Çünkü Nicea Antik Kent’i iznik, doğa turizmi alanında her zaman ön plandaydı. Sosyal mesafenin rahatlıkla korunabileceği gibi temiz hava ve bol bol yürüyüşle de vücudunuzu zinde tutabileceksiniz.

Tarihi kültür gezilerinin yanı sıra hasat bahçesi turları ile de öne çıkan kent doğadan gelen harikulade lezzetli meyve ve sebzeleri dalından toplayabileceksiniz. Aslında virüs olmasaydı iznik gölünde tekne turlarına başlanacaktı ancak yine de bakanlığın resmi açıklamalarına istinaden kapasite sınırlaması ile iznik gölünde tekne turu faaliyetlerine muhtemelen başlanabilecetir. İznik merkezde yerel acente Niceaevents Turizm ve Seyahat Acentası’nın tur faaliyetlerini mutlaka inceleyin.

Niceaevents yurtiçi turlarının yanı sıra İznik’te 2 kişi ve aileniz ile katılabileceğiniz veya az kişi katılım sağlayabileceğiniz Çini Workshop (İznik Çinisi), Çömlek Workshop, Bisiklet ve Kano kiralama, Doğa rehberi ile Kanyon Yürüyüşü (Trekking) aktiviteleri, Köy Havası Turu, Hasat Bahçesi Turu, Surlar ve Sırlar Turu (İznik Tarihi Turu) ve İznik Gölü’nde Tekne Turu gibi kapasite sınırlamalı ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde deneyimli ekibi ile sizlere profesyonel bir hizmet sunmak için her daim hazırdır.Görüşmek Dileğiyle,

Niceaevents Turizm Kurucusu ve Yöneticisi

Orhan Yağcıoğlu

 



Bulgar Turistleri İznik’te!

Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’dan gelen yabancı turistleri iznik’te ağırladık. 

Korona virüs...

İznik Gölü'nde İlk Defa Tekne Turu Başladı

İznik Gölü'nde bir ilk gerçekleşiyor.

Uzun uğraşların sonunda İznik'te resmi anlamda ilk defa t...

İznik Müzesi 8 Yıllık Çalışma Sonunda Açıldı

Türk İslam Eserleri Müzesi Açıldı

8 yıldır kapalı olan İznik mü...